Staromaďarský grenadýr marš - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co uvařit k sobotnímu obědu, připravte si levný a rychlý staromaďarský grenadýr marš podle paní Hanzlíčkové. Podávejte ho s kysaným zelím nebo salátem z červené řepy.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na menší kostky. Vložte je do osolené vroucí vody a vařte je do změknutí. Do jiného hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte ji k varu.
Do vroucí vody nasypte fleky a vařte je, dokud zcela nezměknou. Mezitím očistěte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.
Do vyšší pánve nalijte sádlo nebo olej a cibuli smažte, dokud nezhnědne. Poté do ní vmíchejte scezené uvařené brambory spolu s fleky.
Grenadýr marš dochuťte solí, mletým černým pepřem, mletým kmínem a mletou sladkou paprikou podle své chuti.
Pokrm už jen pečlivě promíchejte a můžete ho ihned servírovat. Podávat ho můžete s kysaným zelím nebo salátem z červené řepy.
Tip: Pokud chcete, aby bylo jídlo pikantní, přidejte do něj ostrou papriku. Také do něj můžete přidat kus uzeného masa nebo slaniny.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.