Šťavnatá smažená kuřecí prsa - postup přípravy
Mňam. Smažené kuře! Kdo by odolal? Pokud ho máte rádi i vy, určitě vám uděláme radost novým receptem do vaší sbírky. Jedná se o jemná kuřecí prsíčka zabalená v ochuceném těstíčku a osmažená na horkém oleji. Díky těstíčku zůstanou krásně šťavnatá a voňavá a navíc budou báječně ochucená kořením. Jsou tak jemné, že se vám budou doslova samy rozplývat v ústech.
Ingredience
Návod na přípravu:
Umyjte kuřecí prsa pod tekoucí vodou, osušte je papírovými utěrkami a nakrájejte na menší kousky. Paličkou jemně plátky z obou stran naklepejte. Každý plátek lehce osolte a popepřete. Pak všechno maso vložte do hlubší mísy, přidejte k němu dvě lžíce majonézy, dvě lžíce zakysané smetany, lžičku hořčice a vajíčko, které jste předem ve zvláštní misce rozšlehali vidličkou. Všechno dobře promíchejte špachtlí, aby se maso pěkně obalilo všemi přísadami.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na hrubší kostičky. Přidejte ji do mísy s masem a prolisujte také dva nebo tři stroužky oloupaného česneku. Znovu dobře promíchejte a vložte mísu asi na hodinu do lednice, aby se maso dobře nasáklo všemi příchutěmi. Poté, co maso vyjmete z lednice, přisypejte k němu ještě kukuřičný škrob a opět promíchejte.
Na kamnech si zahřejte pánev s vrstvou rostlinného oleje. Když je dostatečně horká, ztlumte plamen na střední úroveň a vložte marinované plátky masa smažit dozlatova. Pak otočte maso na druhou stranu, ztlumte plamen na minimum, zakryjte pánev pokličkou a smažte, dokud není maso hotové.
Když jsou krásně hnědé, vyskládejte je na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby odsály přebytečný olej po smažení a podávejte s vařeným bramborem, bramborovými hranolky, kaší nebo jinou oblíbenou přílohou a čerstvou nebo grilovanou zeleninou.