Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatý bůček se sušenými švestkami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Šťavnatý bůček se sušenými švestkami - postup přípravy

Šťavnatý bůček se sušenými švestkami je ideální k obědu, ale můžete ho servírovat také jako součást slavnostních mís. Výhodou je, že skvěle chutná i zastudena.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřový bůček osušte papírovou utěrkou a ochuťte směsí soli, mleté uzené papriky, sušené bazalky a pepře ze všech stran. 

Poznámka: Koření do masa důkladně zapracujte.

2. KROK

Stranu masa, na které se nenachází kůže, potřete prolisovaným česnekem a pokryjte nakrájenými sušenými švestkami. Maso vložte do sáčku na pečení, přidejte k němu cibulové slupky a uzavřete ho pomocí provázku. 

3. KROK

Šťavnatý bůček položte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.

4. KROK

Poznámka: Upečené maso ze sáčku vyjměte a podávejte ho nakrájené na plátky. Skvěle chutná i zastudena. Ke každé porci můžete přidat čerstvou nakrájenou cibuli.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Mütter Rezept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů