Studený bůček s česnekem bez uzení - postup přípravy
Studený bůček je zajímavou alternativou k tradičnímu uzenému bůčku. Maso je šťavnaté a skvěle se hodí k hlavnímu jídlu nebo jako součást slavnostních mís.
Základ
Marináda
Cibulové slupky důkladně očistěte a vložte je do hrnce, kde je smíchejte s bobkovým listem, sušenými švestkami, cukrem, solí, koriandrem a novým kořením. Ingredience zalijte vodou a důkladně je promíchejte.
Poznámka: Množství cibulových slupek je orientační. Měly by naplnit přibližně polovinu hrnce, ve kterém budete bůček vařit.
Do hrnce vložte bůček tak, aby byl ve vodě zcela ponořený, hrnec přikryjte a směs přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, obsah hrnce zamíchejte, znova ho přikryjte pokličkou a pokračujte ve vaření 30 minut.
Po půl hodině bůček z hrnce vyjměte, osušte ho papírovou utěrkou a potřete ho směsí prolisovaného česneku a pepře. Takto připravený bůček zabalte do pečicího papíru a vložte ho do lednice přibližně na 1 hodinu.
Tip: Abyste si byli jistí, že se k masu dostane minimum vzduchu, můžete ho zabalit do dvou vrstev pečicího papíru.
Studený bůček můžete servírovat jako hlavní jídlo s oblíbenou přílohou nebo jako pochoutku k pivu s oblíbeným pečivem.
Tip: Plátky bůčku můžete podávat také jako součást slavnostních mís.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Аппетитная Кухня