Šunkové závitky v aspiku s vejci - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci pro perfektní velikonoční předkrm, určitě vyzkoušejte slavnostní šunkové závitky v aspiku. Jsou plné aromatického křenu a svěží zeleniny.
Základ
Zdobení
Želatinu zalijte vodou, nechte ji změknout a vmíchejte ji do horkého vývaru. Počkejte, až se želatina rozpustí a vývar vychladne.
Poznámka: Po vychladnutí se na hladině vývaru objeví sraženiny tuku, které sesbírejte.
Vařenou mrkev nakrájejte na tenčí proužky stejně, jako nakládané okurky. Na větší kousky nakrájejte také vařená vejce a začněte s plněním šunky.
Každý plátek šunky potřete křenem a jejich polovinu naplňte vejci, mrkví a okurkou. Šunku zarolujte a vyskládejte do hlubší nádoby.
Rolky ozdobte mrkví a petrželkou dle vlastního vkusu a pokrm zalijte vývarem s želatinou.
Tip: Šunkové závitky v aspiku vložte na noc do lednice a poté je servírujte například jako originální předkrm.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Opolanka Kasia w Kuchni
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.