Superrychlá rajčatová polévka s parmazánem a jarní cibulkou - postup přípravy
Rajčatová polévka je velice kontroverzní jídlo – zatímco jedni na ni nedají dopustit, jiní ji nemohou cítit ani z dálky. Ti druzí však nejspíš ještě nenarazili na ten správný recept. Vyzkoušejte třeba ten podle paní Hany Petrášové.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. V hrnci rozehřejte kousek másla a nechte na něm cibulku zesklovatět. Přidejte tři kuličky nového koření, pár kuliček černého pepře a dva bobkové listy. Vše zaprašte vrchovatou lžící hladké mouky, nechte ji zasmažit a přelijte vroucím vývarem nebo vodou, v níž moučnou jíšku důkladně rozmíchejte.
Do zahuštěného základu přilijte rajčatový protlak a trochu kvalitního kečupu. Promíchejte, osolte a podle chuti doslaďte. Rajčatová polévka by měla být spíše dosladka, a tak se cukru nebojte. Pokud nevaříte polévku z vývaru, přidejte také trochu podravky a nechte asi 10 minut provařit.
Nakonec do téměř hotové polévky přidejte trochu rýže nebo polévkových nudlí, podle toho, co máte rádi. Skvěle také chutná sýrový svítek nebo sýrové kapání. Nechte vše vařit doměkka, hotovou polévku v talíři posypejte strouhaným parmazánem a trochou jarní cibulky a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.