Superrychlý jahodový dort se smetanou - postup přípravy
Jahody, zakysaná smetana, čokoláda a piškoty. To je kombinace surovin, která předurčuje úspěch. Vyzkoušejte recept na jahodovou rychlovku podle paní Zuzany Rajtrmanové.
Ingredience
Jahody důkladně omyjte, osušte, zbavte je stopek a nakrájejte na plátky. Připravte si kulatou dortovou formu o průměru 22 cm a její dno vyložte pečicím papírem. Na papír vyskládejte v soustředných kruzích do souvislé vrstvy piškoty plochou stranou dolů. Na piškoty vyskládejte vrstvu plátků jahod.
Dva kelímky zakysané smetany smíchejte s vanilkovým cukrem a chvíli míchejte, aby se krystalky rozpustily. Polovinu smetany rozetřete do rovnoměrné vrstvy na jahodovou vrstvu v dortové formě a navrch vyskládejte druhé patro piškotů. Jeden kruh vyskládejte také po obvodu formy. Na piškoty opět vyskládejte jahody a na ně rozetřete druhou polovinu krému. Poté opět vyskládejte patro piškotů.
V mikrovlnné troubě nebo na sporáku na nízkém žáru rozehřejte na kostičky nalámanou čokoládu na vaření. Když je tekutá, nalijte ji na povrch dortu a rozetřete ji po celé jeho ploše. Navrch vyskládejte celé čtvrtky jahod a posypejte drcenými piškoty.
Hotový dort dejte do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout. Pokud se vám jej podaří ochránit před nájezdy nedočkavých strávníků, ztuhlý dort nakonec nakrájejte a podávejte.