Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové trojúhelníčky z kynutého těsta

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Sýrové trojúhelníčky z kynutého těsta - postup přípravy

Sýrové trojúhelníčky z kynutého těsta jsou perfektní ke snídani, ale poslouží také jako předkrm nebo originální příloha k salátům či masu. Výhodou je jednoduchá příprava.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vodu smíchejte s mlékem, sušeným droždím a cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte olej a mouku se solí. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.

2. KROK

Těsto zakryjte a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Poté ho znovu prohněťte a rozdělte ho na dvě části. Z první části vyválejte plát o výšce 0,5 cm, ve tvaru kruhu. 

3. KROK

Plát těsta pomažte třetinou množství másla a těsto nakrájejte na 8 stejných trojúhelníků tak, abyste nerozkrojili střed těsta. Trojúhelníky zahněte směrem ke středu, jeden po druhém a vzniklý bochánek odložte bokem. 

4. KROK

Druhou část těsta vyválejte, namažte druhou třetinou másla a nařežte stejným způsobem. Nyní ale do středu plátu položte první bochánek těsta, který do plátu těsta zabalte.  

5. KROK

Takto připravené těsto zakryjte fólií a vložte na 1 hodinu do lednice. Po této době z těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku o tloušťce 0,5 cm. Ten pomažte zbytkem másla, zarolujte ho a nakrájejte na kousky o šířce 1,5 cm. 

6. KROK

Do středu každého kousku vložte trochu čedaru, těsto přeložte na polovinu, abyste sýr zakryli a položte ho na plech, pokrytý pečicím papírem. 

7. KROK

Těsto potřete rozšlehaným vaječným žloutkem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut, dozlatova. 

Poznámka: Před servírováním nechte upečené sýrové trojúhelníčky 5 minut odpočívat.

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů