Sýrové trojúhelníčky z kynutého těsta - postup přípravy
Sýrové trojúhelníčky z kynutého těsta jsou perfektní ke snídani, ale poslouží také jako předkrm nebo originální příloha k salátům či masu. Výhodou je jednoduchá příprava.
Těsto
Náplň
Na potření
Vodu smíchejte s mlékem, sušeným droždím a cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte olej a mouku se solí.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Těsto zakryjte a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Poté ho znovu prohněťte a rozdělte ho na dvě části. Z první části vyválejte plát o výšce 0,5 cm, ve tvaru kruhu.
Plát těsta pomažte třetinou množství másla a těsto nakrájejte na 8 stejných trojúhelníků tak, abyste nerozkrojili střed těsta. Trojúhelníky zahněte směrem ke středu, jeden po druhém a vzniklý bochánek odložte bokem.
Druhou část těsta vyválejte, namažte druhou třetinou másla a nařežte stejným způsobem. Nyní ale do středu plátu položte první bochánek těsta, který do plátu těsta zabalte.
Takto připravené těsto zakryjte fólií a vložte na 1 hodinu do lednice. Po této době z těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku o tloušťce 0,5 cm. Ten pomažte zbytkem másla, zarolujte ho a nakrájejte na kousky o šířce 1,5 cm.
Do středu každého kousku vložte trochu čedaru, těsto přeložte na polovinu, abyste sýr zakryli a položte ho na plech, pokrytý pečicím papírem.
Těsto potřete rozšlehaným vaječným žloutkem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut, dozlatova.
Poznámka: Před servírováním nechte upečené sýrové trojúhelníčky 5 minut odpočívat.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zelihanın Tatlı tuzlu tarifleri
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.