Teplý salát s okurkou a kuřecími játry - postup přípravy
Teplý salát s kuřecími játry je skvělou variantou kompletní rodinné večeře nebo jednoduchého oběda. Je jemný, chutný a zdravý a na stole se po něm jenom zapráší.
Ingredience
Dvě velké mrkve očistěte a nastrouhejte je nahrubo nebo na struhadle na korejskou mrkev. Jednu cibuli oloupejte a nakrájejte ji na drobné kostičky. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a vsypte do něj nejprve cibuli, kterou nechte osmahnout dorůžova, a poté přidejte také mrkev.
Obojí společně restujte, dokud mrkev nezíská žlutavou barvu. V průběhu restování přisypejte čtvrt lžičky mletého černého pepře. Chvilku míchejte a restujte, dokud pepř nerozvine svou chuť a vůni. Směs odstavte z ohně a vyklopte ji do salátové mísy.
Kyselé okurky nakrájejte na drobné nudličky, které přidejte do mísy se salátem. Z kopru odstraňte tuhé stonky a nakrájejte ho nadrobno. Rovněž ho přidejte do salátu.
Kuřecí játra očistěte od blan a případného tuku, vložte je do mísy se studenou vodou a nechte je pár hodin máčet. Pokud chcete, můžete to přeskočit a jen je důkladně opláchnout vodou. Poté játra vsypte do hrnce, zalijte je novou studenou vodou a přiveďte k varu.
Zpočátku vaření posbírejte veškerou pěnu, která se vysráží na povrchu vývaru. Vodu s játry osolte, přidejte bobkový list, nové koření a celou polovinu oloupané cibule, přiklopte pokličkou a nechte vařit asi 10 až 15 minut, v závislosti na velikosti jater.
Uvařená játra vylovte z vývaru, nechte je okapat a nakrájejte je na tenké nudličky, které přihoďte do salátové mísy. Všechny ingredience pak promíchejte a ihned podávejte.