Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Teplý salát z červené řepy s vlašskými ořechy

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Teplý salát z červené řepy s vlašskými ořechy - postup přípravy

Teplý salát z červené řepy je zdravý a výživný pokrm, který v sobě snoubí šťavnatost s křupavostí. Skvěle se hodí jako bezmasé hlavní jídlo i zajímavá příloha k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Červenou řepu oloupejte a nakrájejte ji na plátky, které následně nakrájejte na tenké nudličky. Řepu smíchejte s citronovou šťávou a odložte bokem. 

2. KROK

Na pánvi s rozpáleným olejem smažte, 2–3 minuty, nadrobno nakrájenou cibuli, ke které poté přidejte řepu. Ingredience zamíchejte, pánev přikryjte pokličkou a zeleninu duste dalších 5–10 minut, do změknutí. 

3. KROK

Zatím nasekejte vlašské ořechy nadrobno a do směsi s řepou vmíchejte nakrájený česnek, sůl, pepř a muškátový oříšek. Pokrm smažte, pod pokličkou, další 2 minuty, odstavte ji z tepla a vmíchejte do něj nasekané ořechy. 

4. KROK

Tip: Teplý salát z červené řepy podávejte s oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů