Teplý salát z červené řepy s vlašskými ořechy - postup přípravy
Teplý salát z červené řepy je zdravý a výživný pokrm, který v sobě snoubí šťavnatost s křupavostí. Skvěle se hodí jako bezmasé hlavní jídlo i zajímavá příloha k masu.
Základ
Zdobení
Červenou řepu oloupejte a nakrájejte ji na plátky, které následně nakrájejte na tenké nudličky. Řepu smíchejte s citronovou šťávou a odložte bokem.
Na pánvi s rozpáleným olejem smažte, 2–3 minuty, nadrobno nakrájenou cibuli, ke které poté přidejte řepu. Ingredience zamíchejte, pánev přikryjte pokličkou a zeleninu duste dalších 5–10 minut, do změknutí.
Zatím nasekejte vlašské ořechy nadrobno a do směsi s řepou vmíchejte nakrájený česnek, sůl, pepř a muškátový oříšek. Pokrm smažte, pod pokličkou, další 2 minuty, odstavte ji z tepla a vmíchejte do něj nasekané ořechy.
Tip: Teplý salát z červené řepy podávejte s oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.