Teplý sendvič - postup přípravy
Ať už jako netradiční snídaně, nebo jako odpolední či dopolední svačina, popřípadě jako rychlá večeře. Teplý sendvič má mnoho využití. Jeho klady jsou spojeny jak s báječnou chutí, tak i s tím, že je hotový rychle a jednoduše. Navíc na první pohled skvěle vypadá, až se vám budou sbíhat sliny.
Ingredience
Základem je směs
Teplý sendvič zaujme svou jednoduchostí, jelikož základem jeho přípravy je směs, která vznikne smícháním jednotlivých ingrediencí. Proto nastrouhejte sýr i salám, prolisujte česnek, přidejte vejce, zakysanou smetanu a kečup a začněte vše míchat dohromady.
Během míchání také osolte, opepřete a přidejte zelené bylinky dle chuti. Už tato směs na sendvič by měla být chutná a měla by navodit to, že se vám začnou sbíhat sliny. Pokud ano, jste na dobré cestě.
Směs namažte na chleba
Nyní si připravte jednotlivé krajíce chleba. Na ně začněte svou směs mazat. Nebojte se namazat si na ně pořádnou vrstvu, jelikož o to lepší váš teplý sendvič následně bude. Směs rozdělte tak, aby bylo na každém chlebu pokud možno stejné množství.
Chléb vložte na pánev
Sendvič má být teplý, což docílíte tak, že namazaný chleba vložíte na pánev. Tu nejprve rozehřejte, přidejte na ni trochu oleje a položte jednotlivé chleby. A to směsí dolů, což bude chtít na začátku trochu cviku a rychlý švih. Takto opékejte, dokud nebude povrch dozlatova opečené. Potom chléb otočte a opékejte ho ještě z druhé strany.
Klidně samotný
Když je chléb z obou stran opečený, můžete ho servírovat. Žádnou přílohu ani dip nepotřebujete, jelikož vše vlastně obsahuje samotná směs. A to smetanu, sýr, i salám, což jsou ingredience, které jsou základem jakéhokoliv sendviče. A co když vám vaše dílo vystydne? Nic se neděje, protože chutná skvěle i studený.