Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstoviny à la carbonara se smetanou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Těstoviny à la carbonara se smetanou - postup přípravy

Těstoviny carbonara nemusíte připravovat jen podle originálního receptu. Existují i různé variace, které vynikají svou rychlou přípravou, a přitom dokonalou chutí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Těstoviny penne uvařte v osolené vodě al dente (řiďte se návodem na obalu) a slijte z nich vodu. Nakrájejte si slaninu nebo klobásu na malé kostičky, nastrouhejte nebo prolisujte česnek a dejte vše na velkou pánev smažit. Až bude slanina usmažená, přidejte do ní zakysanou smetanu a promíchejte.

2. KROK

Během smažení si na hrubém struhadle nastrouhejte tvrdý sýr. Nyní ho přidejte ke směsi, promíchejte a dle chuti vše opepřete. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

3. KROK

Následně přidejte těstoviny a nechte vše prohřát. Poté rozšlehejte jedno vejce, vlijte ho do pánve a důkladně promíchejte. Za občasného míchání nechte opět krátce prohřát a můžete servírovat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů