Těstoviny ve smetanovo-sýrové omáčce - postup přípravy
Asi každý zažil někdy situaci, kdy sotva přišel domů, už musel spěchat někam jinam, aby vše stíhal. V takových situacích si málokdo umí představit ještě vařit náročný oběd a většina lidí sáhne po rychlém občerstvení. S tímto receptem už ovšem za takováto jídla nemusíte utrácet.
Ingredience
Do většího hrnce napusťte vodu, osolte ji, přidejte trochu rostlinného oleje a nasypejte do něj těstoviny dle vašeho výběru. Vařte je cca 9 minut a 100 ml vody z nich následně odeberte. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a nechejte osmažit na pánvi s rozehřátým rostlinným olejem. Přidejte k ní prolisovaný česnek a po chvíli i rajčatový protlak. Smažte 4 minuty.
Přidejte nejprve sůl a poté černý pepř, oregano, cukr a chilli. Důkladně promíchejte a zalijte vodou z těstovin. Přilijte mléko, smetanu ke šlehání a opět důkladně promíchejte.
Nechejte chvíli provařit a nasypejte do omáčky uvařené těstoviny. Sýr čedar i mozzarellu nastrouhejte nadrobno a nasypejte je oba do rozehřáté omáčky s těstovinami. Promíchejte, přidejte kousek másla, nechejte vše roztopit a dle libosti zasypejte čerstvými bylinkami. Poté můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!