Tousty s avokádovou pomazánkou a rajčaty - postup přípravy
I když se avokádo v českých luzích a hájích zabydluje pouze pomalu, jeho oblíbenost stále stoupá. Vyzkoušejte jej např. v podobě pomazánky na tousty podle receptu od paní Andy Březinové.
Ingredience
Avokáda podélně rozkrojte a vyjměte z nich pecku. Dužninu vydlabejte lžící, přidejte k ní lučinu a lžíci řeckého jogurtu a vše rozmačkejte vidličkou.
Uvařená vajíčka oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Cibuli oloupejte a rovněž ji nasekejte nadrobno. Polovinu cibule vmíchejte spolu s vejci do avokádové směsi a dochuťte ji solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Hotovou pomazánku natřete na krajíčky opečeného tmavého chleba, poklaďte je krájenými rajčaty, posypejte trochou zbylé cibulky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.