Trhací chléb s mozzarellou - postup přípravy
Velmi chutný trhací chléb nebo také jakýsi slaný chlebový koláč v pekáčku s mozzarellou si velmi snadno upečete i doma. Recept na něj nám poskytla paní Renata Adámková.
Na těsto
Na náplň
Z vlažného mléka, cukru a sušeného droždí si udělejte kvásek a počkejte, až se rozeběhne. Do mísy dejte mouku, změklé máslo, sůl a vejce a nakonec přilijte kvásek. Rukama zpracujte do hladkého nelepivého těsta, případně si můžete pomoci robotem. Těsto přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout.
Nasekejte si nadrobno jarní cibulku a česnek a mozzarellu na plátky. Pekáček vymažte tukem a dejte do něho vykynuté těsto. Do něho udělejte nožem velmi hluboké zářezy. Do zářezů vtlačte plátky mozzarelly. Těsto nechte ještě asi 15 minut kynout.
Rozehřejte máslo. Posypejte česnekem a cibulkou, zalijte máslem a posolte mořskou solí. Podle chuti mírně opepřete. Rozehřejte troubu na 200 . Pečte 20 až 25 minut a po vychladnutí můžete servírovat.