Tříbarevná neapolská zmrzlina z čerstvého ovoce a bez tuku - postup přípravy
Žádná smetana, žádný cukr. Jen čerstvé ovoce a jedna minuta volného času. To je vše, co potřebujete k vytvoření nebesky lahodné a navíc i zdravé domácí neapolské zmrzliny, které nechybí nic z toho, co od správné zmrzliny očekáváme. Je jemná, krémová, lahodná, voňavá a kromě toho má i spoustu vitaminů. Připravte si ji i vy doma, nepotřebujete k tomu nic zvláštního.
Ingredience
Před započetím přípravy oloupejte banány, rozkrájejte je na kolečka, rozložte je na talíř vyložený pečicím papírem a vložte je do mrazáku zmrazit po dobu 2 až 3 hodin.
Důkladně umyjte jahody, zbavte je stopek a nechte je rovněž po stejnou dobu v mrazáku.
Poté, co banány úplně zmrznou, vraťte se k nim zpátky. Vyndejte je z mrazáku a oddělte množství odpovídající dvěma kusům banánů, což je asi jedna třetina banánových koleček.
Vložte dva banány do mixéru, přidejte k nim dvě polévkové lžíce rostlinného mléka a jednu lžíci medu. Zapněte mixér nejprve na nízké otáčky, které postupně zvyšujte, a rozmixujte banán na hladkou a jemnou kaši.
Připravte si obdélníkovou mísu a do jedné třetiny navršte světlou banánovou hmotu.
Nyní oddělte další třetinu banánových koleček a vložte je do mixéru. Přidejte opět dvě polévkové lžíce rostlinného mléka, jednu lžíci medu a hrst umytých a zmrzlých jahod. Znovu zamixujte suroviny do jemné hmoty, kterou vložte do misky těsně vedle světlé směsi.
Nakonec vhoďte do mixéru poslední třetinu banánů. K té přidejte dvě polévkové lžíce kakaového prášku a rozmixujte dohladka tak, aby se všechno kakao dobře propojilo s ostatními surovinami. Poslední tmavou část banánové hmoty vložte do misky vedle růžové zmrzliny.
A je hotovo. Zmrzlinu v misce ihned podávejte a užijte si tu báječně lahodnou, jemnou a krémovou chuť této skvělé domácí neapolské zmrzliny z čerstvého ovoce. Už nikdy si zmrzlinu nebudete muset odpírat kvůli zdraví nebo postavě!
Dobrou chuť.