Tříbarevný nepečený dezert - postup přípravy
Nefunguje vám momentálně trouba nebo prostě jen nechcete péct, ale honí vás mlsná? Pak vsaďte na tento rychlý a snadný recept, díky němuž připravíte krémový dezert tří barev. Zamilují si jej jak děti, tak i dospělí.
Ingredience
Začněte tím, že si do menšího hrnce nalijete půl litru mléka a v něm rozpustíte na středním plamenu asi 100 gramů krupicového cukru a vsypete 100 gramů jemné krupice. Při pravidelném míchání vařte do zhoustnutí.
Krém následně navrstvěte do formy na koláč a dobře rozprostřete. Dále si v jiném rendlíku uvařte klasicky vanilkový pudink ze zbylého půl litru mléka, balíčků pudinkového prášku a cca 80 gramů krupicového cukru. Tuhou hmotu překryjte po uvaření potravinovou fólií a nechte chladnout pár minut.
Mezitím si vyšlehejte v míse změklé máslo či margarín a následně do něj zakomponujte zchladlý pudink společně se 75 mililitry smetany ke šlehání. Pudink nalijte na krupicovou vrstvu ve formě, rozprostřete špachtlí a dejte zatím stranou.
Dokončování nepečeného dezertu a jeho tuhnutí v lednici
Poslední vrstvu bude tvořit čokoláda. V malém hrnci si zahřejte smetanu ke šlehání (zbylé množství) a rozpusťte v ní čokoládu na vaření. Výslednou směs nalijte na pudink, rozprostřete a dejte dezert do lednice tuhnout na několik hodin. Ideálně pak přes noc, aby se skvěle uležel.
Servírování tříbarevného nepečeného dezertu
Další den vyjměte ztuhlý dezert z lednice, pokrájejte na přiměřeně velké kusy a podávejte například s čerstvým ovocem a kopečkem šlehačky. Hodit se bude k zákusku i káva, nebo čaj. Přejeme vám dobré chutnání.