Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové knedlíčky s borůvkovou omáčkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Tvarohové knedlíčky s borůvkovou omáčkou - postup přípravy

Borůvky jsou skvělé jen tak na zobání, ještě lepší jsou ale spolu s lahodnými tvarohovými knedlíčky. Připravte si je podle receptu od paní Hany Petrášové a dáte nám za pravdu.

Ingredience pro:
1 porce

Na tvarohové knedlíčky

Na borůvkovou omáčku

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Tvaroh vyklopte do misky, přidejte k němu vejce a špetku soli. Pokud používáte tvrdý tvaroh, přilijte do směsi trochu mléka, pokud měkký, mléko nepřidávejte. Přisypejte trochu dětské krupičky a hrubé mouky a zadělejte hutné a soudržné, ale ne příliš tuhé těsto.

2. KROK

Na sporáku přiveďte k varu vodu. Lžící odebírejte kousky tvarohového těsta, formujte z nich kuličky a vhazujte je do vroucí vody, kde je vařte asi 4 minuty. Po dovaření je nechte okapat.

3. KROK

Borůvky vsypte do hrnce, zalijte je trochou mléka, přidejte cukr a máslo a chvilku povařte. Solamyl rozmíchejte v kapce mléka do husté kašičky. Množství škrobu a ostatních přísad přizpůsobte množství použitých borůvek. Solamylovou kašičku vmíchejte do borůvkového rozvaru, nechte ještě chvíli povařit a odstavte ze sporáku.

4. KROK

Hotové knedlíčky podávejte přelité borůvkovou omáčkou, případně posypané cukrem dle chuti a ozdobené tvarohem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů