Tvarohové knedlíčky s borůvkovou omáčkou - postup přípravy
Borůvky jsou skvělé jen tak na zobání, ještě lepší jsou ale spolu s lahodnými tvarohovými knedlíčky. Připravte si je podle receptu od paní Hany Petrášové a dáte nám za pravdu.
Na tvarohové knedlíčky
Na borůvkovou omáčku
Na ozdobu
Tvaroh vyklopte do misky, přidejte k němu vejce a špetku soli. Pokud používáte tvrdý tvaroh, přilijte do směsi trochu mléka, pokud měkký, mléko nepřidávejte. Přisypejte trochu dětské krupičky a hrubé mouky a zadělejte hutné a soudržné, ale ne příliš tuhé těsto.
Na sporáku přiveďte k varu vodu. Lžící odebírejte kousky tvarohového těsta, formujte z nich kuličky a vhazujte je do vroucí vody, kde je vařte asi 4 minuty. Po dovaření je nechte okapat.
Borůvky vsypte do hrnce, zalijte je trochou mléka, přidejte cukr a máslo a chvilku povařte. Solamyl rozmíchejte v kapce mléka do husté kašičky. Množství škrobu a ostatních přísad přizpůsobte množství použitých borůvek. Solamylovou kašičku vmíchejte do borůvkového rozvaru, nechte ještě chvíli povařit a odstavte ze sporáku.
Hotové knedlíčky podávejte přelité borůvkovou omáčkou, případně posypané cukrem dle chuti a ozdobené tvarohem.