Tvarohové švestkové knedlíky s mákem - postup přípravy
Tvarohové švestkové knedlíky, podle paní Hany Petrášové, můžete servírovat jako hlavní chod i dezert. Jsou chutné, mají šťavnatou náplň, a díky tvarohu jsou výživné.
Ingredience
Na posypání
V míse smíchejte tvaroh s vejcem, špetkou soli a polohrubou moukou.
Poznámka: Množství mouky zvolte tak, abyste získali těsto, které nelepí.
Švestky omyjte a vypeckujte. Z těsta odebírejte stejně velké kusy, z kterých vytvořte placku. Do středu každé placky vložte švestku, těsto zabalte a vytvořte z něj knedlík.
V hrnci s osolenou vodou vařte knedlíky přibližně 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Tip: První knedlík rozřízněte a zjistěte, zda je hotový. Tomu přizpůsobte dobu vaření dalších knedlíků.
Tvarohové švestkové knedlíky podávejte posypané mákem, moučkovým cukrem a polité přepuštěným máslem.
Poznámka: Přepuštěné máslo můžete nahradit klasickým máslem, které rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění máslo promíchejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.