Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové švestkové knedlíky s mákem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tvarohové švestkové knedlíky s mákem - postup přípravy

Tvarohové švestkové knedlíky, podle paní Hany Petrášové, můžete servírovat jako hlavní chod i dezert. Jsou chutné, mají šťavnatou náplň, a díky tvarohu jsou výživné.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Ingredience

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte tvaroh s vejcem, špetkou soli a polohrubou moukou. 

Poznámka: Množství mouky zvolte tak, abyste získali těsto, které nelepí. 

2. KROK

Švestky omyjte a vypeckujte. Z těsta odebírejte stejně velké kusy, z kterých vytvořte placku. Do středu každé placky vložte švestku, těsto zabalte a vytvořte z něj knedlík. 

3. KROK

V hrnci s osolenou vodou vařte knedlíky přibližně 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

Tip: První knedlík rozřízněte a zjistěte, zda je hotový. Tomu přizpůsobte dobu vaření dalších knedlíků. 

4. KROK

Tvarohové švestkové knedlíky podávejte posypané mákem, moučkovým cukrem a polité přepuštěným máslem. 

Poznámka: Přepuštěné máslo můžete nahradit klasickým máslem, které rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění máslo promíchejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů