Tvarohové tyčinky - postup přípravy
Tvaroh je skvělý a tvarohové pečivo je ještě lepší. Tohle pečivo ale není ledajaké. Jsou to vlastně smažené koblihy z tvarohového těsta. Chutnají skvěle jak čerstvé a ještě teplé, tak i po vychladnutí. Pokud tedy hledáte inspiraci na nějakou báječnou svačinku pro děti do školy nebo pro sebe do práce, anebo recept na neobvyklé pohoštění pro návštěvy či pro kolegy z práce, pak tyto tyčinky jsou pro vás přesně to pravé.
Ingredience
Tvaroh vložte do mísy, vyklepněte k němu jedno vajíčko, přidejte trochu soli, cukr a smetanu. Všechny tyto přísady velmi dobře promíchejte tak, abyste získali hladkou a jednolitou hmotu bez hrudek. Toho se vám nejlépe podaří docílit za použití elektrického šlehače nebo ponorného mixéru. Půjde to ale i ručně vidličkou nebo prostě vařečkou. Bude to ale poněkud více práce.
Do vedlejší misky prosejte hladkou mouku, abyste se zbavili veškerých zbylých pevných částeček a přidejte k ní prášek do pečiva, nejlépe taktéž prosátý sítkem. Velmi důkladně obojí společně promíchejte a tuto směs pak po částech přidávejte do hladké tvarohové hmoty a pokaždé důkladně v těstě rozmíchejte. Měli byste získat husté, homogenní, nelepivé a tvárné těsto, které se dá bez obtíží tvarovat.
Těsto vyklopte na lehce pomoučněný vál, rukama ho ještě trochu propracujte a rozdělte ho na menší kousky, ze kterých vyválejte válečky. Na kamnech rozehřejte hlubší pánev s vyšší vrstvou oleje a na středním ohni tvarohové tyčinky smažte ze všech stran dozlatova.
Po dosmažení vyjměte z pánve a nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami, abyste se zbavili přebytečného oleje po smažení a tyčinky nebyly příliš mastné.