Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Univerzální bílkovo-máslový krém

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Univerzální bílkovo-máslový krém - postup přípravy

Univerzální bílkovo-máslový krém je jemný, lehký a skvěle se hodí k plnění a zdobení vánočního cukroví a dalších dezertů. Výhodou je, že ho připravíte jen ze 4 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem a směs nechte rozpustit ve vodní lázni při teplotě 60–65 °C. 

Poznámka: Je velmi důležité, aby se miska nedotýkala vroucí vody.

2. KROK

Směs přelijte do mísy od robota a mixujte ji při nejnižších otáčkách přibližně 10 minut. Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty dohladka. Máslo následně za stálého šlehání postupně přidávejte do bílkové pěny.

3. KROK

Tip: Máslo přidávejte v intervalech každých 15–20 vteřin. Do směsi můžete přidat také vanilkový extrakt dle vlastní chuti.

4. KROK

Poznámka: Univerzální bílkovo-máslový krém můžete použít k plnění dezertů i jejich zdobení. V lednici vám vydrží až 2 týdny. 

5. KROK

Tip: Krém můžete zvýraznit také potravinářským barvivem, nebo do něj přimíchat mléčnou i hořkou čokoládu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů