Univerzální bílkovo-máslový krém - postup přípravy
Univerzální bílkovo-máslový krém je jemný, lehký a skvěle se hodí k plnění a zdobení vánočního cukroví a dalších dezertů. Výhodou je, že ho připravíte jen ze 4 ingrediencí.
Ingredience
Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem a směs nechte rozpustit ve vodní lázni při teplotě 60–65 °C.
Poznámka: Je velmi důležité, aby se miska nedotýkala vroucí vody.
Směs přelijte do mísy od robota a mixujte ji při nejnižších otáčkách přibližně 10 minut. Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty dohladka. Máslo následně za stálého šlehání postupně přidávejte do bílkové pěny.
Tip: Máslo přidávejte v intervalech každých 15–20 vteřin. Do směsi můžete přidat také vanilkový extrakt dle vlastní chuti.
Poznámka: Univerzální bílkovo-máslový krém můžete použít k plnění dezertů i jejich zdobení. V lednici vám vydrží až 2 týdny.
Tip: Krém můžete zvýraznit také potravinářským barvivem, nebo do něj přimíchat mléčnou i hořkou čokoládu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные Рецепты Алёнки