Vajíčková pomazánka se šunkou a eidamem - postup přípravy
Není nic lepšího, než si po náročném dni smlsnout na jednoduše připravené pomazánce, kterou budete mít se vším všudy hotovou do čtvrt hodinky. Stačí jen smíchat všechny ingredience a pochoutka je na světě; recept nám poskytla paní Renata Adámková.
Ingredience
Vejce dejte do hrnce s vodou a trochou soli a uvařte je dle zvyklostí natvrdo. Do větší mísy dejte pomazánkové máslo a smíchejte ho s tatarskou omáčkou. Česnek oloupejte a prolisujte ho do mísy, opět vše promíchejte. Šunkový salám nakrájejte na kostičky a přidejte ho do mísy. Poté přidejte i uvařená a oloupaná vejce, vidličkou je v míse rozmělněte. Eidam nastrouhejte najemno a dodejte ho do mísy.
Papriku zbavte semínek i stopky, rajčata očistěte a obojí nakrájejte na malé kousky, přidejte je do mísy. Jarní cibulku i pažitku nasekejte najemno a obojí přidejte k ostatním surovinám- Nakonec už jen pomazánku dochuťte mletou sladkou paprikou či jakýmkoliv jiným kořením dle chuti a vše pořádně promíchejte. Poté máte hotovo a můžete ji podávat s pečivem, dobrou chuť!