Valašské frgály s tvarohem a borůvkami - postup přípravy
Pokud milujete frgály, máme pro vás jedinečný recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Postup přípravy je velmi jednoduchý a rychlý. Valašské frgály s tvarohem upečete za 14 minut, a to i v případě, že jste začínající kuchaři.
Těsto
Náplň
Drobenka
Zdobení
Mouku smíchejte se dvěma žloutky, krupicovým cukrem, špetkou soli, s čerstvým droždím, olejem a mlékem. Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
Poznámka: Těsto můžete také celé zabalit do potravinové fólie a nechat jej kynout.
Zatímco těsto kyne, připravte si tvarohovou náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Směs odložte bokem a připravte si drobenku.
Mouku smíchejte v míse s krupicovým cukrem, špetkou soli a vše zamíchejte. Poté do suché směsi přidejte změklé máslo a pomocí rukou vypracujte drobenku.
Vykynuté těsto rozdělte na dvě části a na pomoučeném vále vyválejte pláty o průměru 30 cm. Každý plát položte na plech vyložený pečicím papírem a poté jednu polovinu plátu natřete tvarohovou směsí a na druhou polovinu rovnoměrně rozprostřete borůvky.
Celý frgál nakonec posypte drobenkou. Stejný postup opakujte také u druhé části těsta.
Plechy s valašskými frgály s tvarohem a borůvkami poté vložte do předehřáté trouby na 220 °C a pečte je 14 minut.
Tip: Upečené frgály rozřízněte na osm stejných kousků, nechte je vychladnout a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem