Vánoční sušenky „Rampouchy“ s marmeládou - postup přípravy
Pokud chcete mít o Vánocích na svém stole originální cukroví, nad kterým se pozastaví nejedna návštěva, vsaďte na tyto „rampouchy“ s džemem. Příprava není složitá a cukroví budete mít upečené za 20 minut.
Těsto
Náplň
Do misky vložte vejce, vsypte cukr, vanilkový cukr, sůl a pomerančovou kůru. Vše zalijte mlékem a směs šlehejte po dobu 2–3 minut.
Tip: Do receptu můžete použít suchou, ale i čerstvou pomerančovou kůru z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.
Do mísy přidejte změklé máslo a důkladně zamíchejte. Poté přidejte trochu mouky, kypřící prášek do pečiva a zamíchejte metličkou. Jakmile vám vznikne hutná směs, přisypejte zbytek mouky a pomocí rukou vypracujte těsto.
Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho 15 minut odpočívat. Zatím si připravte náplň, a to smícháním džemu se lžičkou krupice.
Poznámka: Přidaná krupice zajistí, že náplň nebude z cukroví vytékat.
Nyní těsto vyndejte z potravinové fólie a rozdělte jej na dvě stejné části, které vyválejte na pláty o výšce přibližně 4 mm. Pomocí rádýlka pláty těsta rozdělte na 8 kousků a do každého kousku vyřezejte 4 rýhy.
Nyní střed každého kousku pomažte připravenou džemovou náplní a těsto zabalte.
Připravené rampouchy pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Po upečení nechte vychladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко