Vařený hovězí jazyk s čočkou nakyselo - postup přípravy
Vařený hovězí jazyk podle paní Heleny Vítkové Zvonkové je pokrm, kterým ohromíte svou rodinu i případné hosty. Obohaťte své menu chutným a křehkým masem.
Maso
Příloha
Do vroucí osolené vody vložte hovězí jazyk. Vodu osolte a vložte do ní také nové koření, badyán a kuličky černého pepře. Maso vařte 2,5 hodiny, po uvaření ho z vývaru vyjměte a co nejrychleji ho vložte do ledové lázně, díky které ho snadněji oloupete.
Zatímco se vaří jazyk, připravte si přílohu. Čočku vložte do hrnce, zalijte ji vodou a vařte ji 15–30 minut. Na pánvi rozpalte olej, na kterém smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2 minuty.
Poznámka: Dobu vaření čočky přizpůsobte pokynům na obalu konkrétního produktu.
Cibuli zaprašte moukou a zalijte vodou, do které přidejte uvařenou čočku, kterou jste scedili. Směs ochuťte solí, pepřem a octem dle vlastní chuti.
Poznámka: Vařený hovězí jazyk podávejte nakrájený na plátky společně s čočkou. Pokrm můžete osvěžit přidáním na plátky nakrájené salátové okurky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.