Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vařený hovězí jazyk s čočkou nakyselo

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Vařený hovězí jazyk s čočkou nakyselo - postup přípravy

Vařený hovězí jazyk podle paní Heleny Vítkové Zvonkové je pokrm, kterým ohromíte svou rodinu i případné hosty. Obohaťte své menu chutným a křehkým masem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do vroucí osolené vody vložte hovězí jazyk. Vodu osolte a vložte do ní také nové koření, badyán a kuličky černého pepře. Maso vařte 2,5 hodiny, po uvaření ho z vývaru vyjměte a co nejrychleji ho vložte do ledové lázně, díky které ho snadněji oloupete.

2. KROK

Zatímco se vaří jazyk, připravte si přílohu. Čočku vložte do hrnce, zalijte ji vodou a vařte ji 15–30 minut. Na pánvi rozpalte olej, na kterém smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2 minuty.

Poznámka: Dobu vaření čočky přizpůsobte pokynům na obalu konkrétního produktu.

3. KROK

Cibuli zaprašte moukou a zalijte vodou, do které přidejte uvařenou čočku, kterou jste scedili. Směs ochuťte solí, pepřem a octem dle vlastní chuti. 

Poznámka: Vařený hovězí jazyk podávejte nakrájený na plátky společně s čočkou. Pokrm můžete osvěžit přidáním na plátky nakrájené salátové okurky.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů