Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vegeta bez soli se zeleninou a bylinkami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 1440 minut

Vegeta bez soli se zeleninou a bylinkami - postup přípravy

Vegeta bez soli je voňavá směs sušené zeleniny a bylinek, ideální pro dochucení polévek, omáček i masových pokrmů. Ocení ji všichni příznivci zdravého vaření.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Všechny ingredience dobře očistěte a oloupejte. Mrkev s celerem a pastinákem nasekejte na tenká kolečka a odložte bokem. Na kolečka nakrájejte také cibuli a stroužky česneku překrojte na polovinu. 

2. KROK

Zeleninu s bylinkami postupně rozprostřete na jednotlivé tácy do sušičky a ingredience sušte při teplotě 50 °C po dobu 24 hodin. 

Tip: Suroviny můžete rozprostřít i na plechy, pokryté pečicím papírem a sušit je v troubě při 50 °C, dokud neuschnou. 

3. KROK

Usušené ingredience nechte vychladnout, poté je rozmixujte na jemný prášek a ten skladujte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě.

4. KROK

Tip: Vegetu bez soli můžete použít k dochucování nejrůznějších jídel, jako jsou polévky, omáčky, saláty, grilovaná zelenina, ryby i masové pokrmy. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepti – Tom Filos

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů