Vepřová kýta na hořčici s vařenou rýží - postup přípravy
Vepřová kýta na hořčici, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je šťavnatá a křehká. Maso skvěle doplňuje aromatická omáčka a jemná rýže.
Základ
Příloha
Cibuli s česnekem a špekem nakrájejte nadrobno. Na kostičky nakrájejte vepřovou kýtu, kterou smažte na rozpáleném oleji přibližně 3 minuty, jen tak, aby se maso zatáhlo.
Po této době maso zaprašte moukou a pokračujte ve smažení další minutu. Následně k masu vmíchejte hořčici, drcený kmín, pepř a cibuli se špekem. Směs smažte ještě minutu a poté ji zalijte vývarem.
Poznámka: Vývaru použijte tolik, aby bylo maso zcela ponořené.
Ingredience zamíchejte, přidejte do ní kuličky jalovce a vše vařte přibližně 1 hodinu, pod pokličkou.
Poznámka: Doba vaření se může lišit na základě výkonu vašeho sporáku. Maso vařte doměkka.
Je-li to potřeba, směs dochuťte solí. Vepřovou kýtu na hořčici podávejte s rýží, kterou můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Poznámka: Rýži uvaříte během 15 minut v osolené vodě. Při vaření se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem