Vepřová panenka zapečená se žampiony a sýrem - postup přípravy
Vepřovou panenku můžete naplnit výbornou směsí a zapéct ji. Do trouby s ní dejte i okořeněné brambory a získáte tak chutný oběd se vším všudy.
Na maso
Na náplň
Na brambory
Vepřovou panenku očistěte a udělejte do ní podélný zářez. Smíchejte sušený česnek, sladkou papriku, tymián, sůl a pepř. Touto směsí pak maso okořeňte a vmasírujte ji do něj.
Nakrájejte cibuli nadrobno a žampiony na plátky. Na pánvi rozpalte trochu oleje a dejte smažit cibuli. Až zesklovatí, přidejte žampiony a prolisujte stroužek česneku. Přidejte sůl a tymián a smažte 5 minut.
Sýr si nakrájejte na podlouhlé plátky. Připravte si alobal a na něj rozložte pečicí papír. Na ten pak položte plátky slaniny, na které dejte panenku naříznutou částí nahoru. Vzniklou kapsu naplňte houbovou směsí, na ni položte sýr a obalte maso dokola plátky slaniny. Pak vše zabalte do pečicího papíru a nakonec do alobalu.
Oloupejte brambory a nakrájejte je na měsíčky. Dejte je do mísy, přidejte k nim sůl, pepř a sladkou papriku, přilijte olivový olej a vše promíchejte.
Na plech dejte pečicí papír. Na něj položte maso v alobalu a kolem něj nasypejte brambory. Vše dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C po dobu 30 minut. Po uplynutí dané doby odeberte brambory, vybalte maso z alobalu a papíru a pečte ho dalších 10 minut. Následně panenku naporcujte a servírujte s pečeným bramborem.