Vepřová plec na smetaně - postup přípravy
Jemná vepřová plec dušená ve smetanové omáčce s divokým kořením podle receptu paní Ilony Šimůnkové je velká lahoda. Zkuste ji také, recept je snadný.
Ingredience
Vepřovou plec nakrájejte na plátky, které po obou stranách podle chuti osolte a opepřete. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a na troše oleje ji osmahněte dorůžova. Přidejte připravené vepřové plátky a po obou stranách je zprudka orestujte a zatáhněte. Vše zaprašte sladkou paprikou, přidejte trochu soli a pepře, pár kuliček nového koření a jeden bobkový list, podlijte trochou vody a pod pokličkou duste maso doměkka.
Připravte buďto jíšku, anebo „záklechtku“ z hladké mouky a trochy vody a omáčku v hrnci podle chuti zahustěte. Podle chuti ji pak ještě případně dosolte a dopepřete a zjemněte smetanou. Hotovou vepřovou plec servírujte s houskovým knedlíkem, vařenou rýží nebo s těstovinami.