Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová plec na smetaně

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřová plec na smetaně - postup přípravy

Jemná vepřová plec dušená ve smetanové omáčce s divokým kořením podle receptu paní Ilony Šimůnkové je velká lahoda. Zkuste ji také, recept je snadný.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřovou plec nakrájejte na plátky, které po obou stranách podle chuti osolte a opepřete. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a na troše oleje ji osmahněte dorůžova. Přidejte připravené vepřové plátky a po obou stranách je zprudka orestujte a zatáhněte. Vše zaprašte sladkou paprikou, přidejte trochu soli a pepře, pár kuliček nového koření a jeden bobkový list, podlijte trochou vody a pod pokličkou duste maso doměkka.

2. KROK

Připravte buďto jíšku, anebo „záklechtku“ z hladké mouky a trochy vody a omáčku v hrnci podle chuti zahustěte. Podle chuti ji pak ještě případně dosolte a dopepřete a zjemněte smetanou. Hotovou vepřovou plec servírujte s houskovým knedlíkem, vařenou rýží nebo s těstovinami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů