Vepřová žebra s cibulí v pivní omáčce - postup přípravy
Vepřová žebírka lze snadno připravit v jedné pánvi jako rychlý oběd nebo večeři, která zabere jen přibližně 30 minut práce. Skvělou přílohou k nim jsou vařené brambory vylepšené o trošku másla a nasekanou petrželku.
Na žebírka
Na brambory
Nakrájejte žebírka na menší kusy podél kosti. Dejte je do mísy, přidejte Teriyaki omáčku a dobře promíchejte. Pak přisypejte mouku a opět promíchejte.
Rozpalte na větší pánvi, nejlépe typu wok, olej a zprudka žebírka osmahněte z každé strany po dobu cca 5 minut. Pak je z ní vyjměte, nakrájejte cibule na proužky a dejte je smažit na pánev po dobu 5 minut.
Nakrájejte 3 stroužky česneku, přidejte je k cibuli, osolte, opepřete, dochuťte rozmarýnem a vše 1 až 2 minuty prosmahněte. Vraťte maso do pánve, zalijte ho světlým pivem a vařte pod poklicí 10 minut.
Poté přidejte rajčatovou omáčku. Vařte maso dalších 20 až 40 minut pod poklicí, dokud nebude měkké. Občas vše promíchejte. Před dokončením nakrájejte jarní cibulku a zamíchejte ji do omáčky.
Během vaření masa si oloupejte a nakrájejte brambory a uvařte je v osolené vodě doměkka. Poté z nich slijte vodu, hned k nim přidejte máslo a nasekanou petrželku a promíchejte. Podávejte s žebírky přelitými omáčkou.