Vepřové maso s kapustou a slaninou - postup přípravy
Vepřové maso s kapustou zahřeje v zimních měsících a zasytí během celého roku. Příprava pokrmu, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, je jednoduchá.
Ingredience
Z kapusty odstraňte košťál, nakrájejte ji na menší kousky a důkladně ji propláchněte. Poté nakrájejte nadrobno cibuli a na plátky nakrájejte oloupaný česnek.
Vepřové maso nakrájejte na kostky stejně, jako slaninu. V hrnci rozpusťte sádlo, na kterém smažte slaninu s cibulí a masem 3–4 minuty. Směs ochuťte pepřem, kmínem a solí a jakmile se maso zatáhne, vmíchejte do směsi česnek.
Vše zamíchejte a pokračujte ve smažení další minutu. Poté maso podlijte vodou tak, aby bylo do poloviny ponořené a pokrm duste pod pokličkou, na mírném ohni, 30 minut.
Poté hrnec odklopte a pokračujte ve vaření 5 minut. Jakmile se tekutina vyvaří, zaprašte maso moukou a po minutě ho zalijte vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené. Do hrnce přidejte kapustu, hrnec přikryjte pokličkou a pokrm duste 20 minut, do změknutí kapusty.
Poznámka: Je-li to potřeba, dochuťte vepřové maso s kapustou solí a pepřem. Poté ho servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou například brambory nebo knedlík. Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty