Vepřové na houbách s vařenou rýží - postup přípravy
Vepřové na houbách podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou připravíte velmi rychle a jednoduše. Díky receptu získáte křehké maso, které je doplněno šťavnatými houbami.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na větší kostky a v míse ho smíchejte se solí, kmínem a pepřem. Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a osmažte ji do hněda v hrnci na oleji – potrvá to 3–4 minuty.
Do hrnce vložte maso, ingredience zamíchejte, hrnec přikryjte pokličkou a duste ho 1 hodinu. V jiném hrnci uvařte rýži v osolené vodě – vařte ji 20–25 minut.
Poznámka: Pokud by během dušení maso pustilo málo šťávy, můžete ho podlít trochou horké vody.
Po půl hodině dušení masa přidejte do hrnce houby, vše zamíchejte a vařte další půl hodiny pod pokličkou. Poté do směsi vmíchejte bujón v kostce, ingredience důkladně zamíchejte a vepřové na houbách zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě.
Poznámka: Množství mouky s vodou, kterou nalijete do pokrmu, je na vás. Určete ho na základě vlastních preferencí týkajících se hustoty omáčky.
Pokrm vařte ještě minimálně 10 minut. Vepřové na houbách servírujte společně s uvařenou rýží, kterou můžete ozdobit petrželkou a kusem červené papriky.
Poznámka: Mouku je nutné provařit, aby bylo jídlo lépe stravitelné.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou