Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na houbách s vařenou rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Vepřové na houbách s vařenou rýží - postup přípravy

Vepřové na houbách podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou připravíte velmi rychle a jednoduše. Díky receptu získáte křehké maso, které je doplněno šťavnatými houbami.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na větší kostky a v míse ho smíchejte se solí, kmínem a pepřem. Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a osmažte ji do hněda v hrnci na oleji – potrvá to 3–4 minuty. 

2. KROK

Do hrnce vložte maso, ingredience zamíchejte, hrnec přikryjte pokličkou a duste ho 1 hodinu. V jiném hrnci uvařte rýži v osolené vodě – vařte ji 20–25 minut.

Poznámka: Pokud by během dušení maso pustilo málo šťávy, můžete ho podlít trochou horké vody.

3. KROK

Po půl hodině dušení masa přidejte do hrnce houby, vše zamíchejte a vařte další půl hodiny pod pokličkou. Poté do směsi vmíchejte bujón v kostce, ingredience důkladně zamíchejte a vepřové na houbách zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě. 

4. KROK

Poznámka: Množství mouky s vodou, kterou nalijete do pokrmu, je na vás. Určete ho na základě vlastních preferencí týkajících se hustoty omáčky.  

5. KROK

Pokrm vařte ještě minimálně 10 minut. Vepřové na houbách servírujte společně s uvařenou rýží, kterou můžete ozdobit petrželkou a kusem červené papriky.

Poznámka: Mouku je nutné provařit, aby bylo jídlo lépe stravitelné.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů