Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na kari s rýží a smetanovou omáčkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Vepřové na kari s rýží a smetanovou omáčkou - postup přípravy

Vepřové na kari, podle paní Petry Pospíchalové, je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté maso s jemnou omáčkou. Přibližte se indické gastronomii a oživte své menu.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso očistěte a nakrájejte ho na menší kousky. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na oleji ji smažte 2 minuty. 

2. KROK

K cibuli přidejte maso, které smažte 3–4 minuty, aby se zatáhlo. Maso osolte, opepřete a ochuťte mletým kmínem a kari kořením. Smažte ho další 1 minutu a poté ho zalijte vodou. 

3. KROK

Vepřové maso duste na mírném ohni pod pokličkou 10–15 minut, doměkka. Poté omáčku zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě, ingredience zamíchejte a přidejte smetanu. 

4. KROK

Vepřové na kari následně vařte dalších 10 minut bez pokličky. Jakmile omáčka zhoustne, pokrm podávejte společně s uvařenou rýží, kterou jste vařili v osolené vodě po dobu 15 minut, doměkka.

5. KROK

Poznámka: Doporučujeme vařit rýži přesně podle pokynů, které najdete na obalu konkrétního produktu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů