Vepřové na kari s rýží a smetanovou omáčkou - postup přípravy
Vepřové na kari, podle paní Petry Pospíchalové, je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté maso s jemnou omáčkou. Přibližte se indické gastronomii a oživte své menu.
Ingredience
Příloha
Vepřové maso očistěte a nakrájejte ho na menší kousky. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na oleji ji smažte 2 minuty.
K cibuli přidejte maso, které smažte 3–4 minuty, aby se zatáhlo. Maso osolte, opepřete a ochuťte mletým kmínem a kari kořením. Smažte ho další 1 minutu a poté ho zalijte vodou.
Vepřové maso duste na mírném ohni pod pokličkou 10–15 minut, doměkka. Poté omáčku zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě, ingredience zamíchejte a přidejte smetanu.
Vepřové na kari následně vařte dalších 10 minut bez pokličky. Jakmile omáčka zhoustne, pokrm podávejte společně s uvařenou rýží, kterou jste vařili v osolené vodě po dobu 15 minut, doměkka.
Poznámka: Doporučujeme vařit rýži přesně podle pokynů, které najdete na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.