Vepřové srdce na slanině s rýží - postup přípravy
V případě, že nemáte nápad na chutný oběd, inspirujte se výborným vepřovým srdcem na slanině podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jednoduchý postup zvládnou i ti, kteří se s vařečkou teprve seznamují.
Ingredience
Rýži vařte v osolené vodě po dobu 20 minut. Mezitím očistěte vepřová srdce a maso nakrájejte na kostky. Nadrobno nakrájejte také oloupanou cibuli a slaninu. Vše smažte na rozpáleném oleji po dobu 4 minut.
Maso ochuťte kmínem, pepřem a gulášovým kořením a přidejte ho do hrnce k cibuli a slanině. Do hrnce nalijte asi 200 ml horké vody, hrnec přikryjte pokličkou a směs duste 90 minut.
Tip: Aby se maso nepřipalovalo ke dnu hrnce, občas jej promíchejte.
Poté přidejte k masu kostku bujónu a pokrm zahustěte moukou, kterou jste smíchali se studenou vodou.
Poznámka: Poměr mouky a vody je na vás. Záleží na tom, jak moc chcete vepřové srdce na slanině zahustit.
Maso znovu přikryjte pokličkou a vařte dalších 10 minut. Jídlo podávejte s uvařenou rýží ozdobenou nakrájeným pórkem.
Poznámka: Provaření mouky je nutné proto, aby bylo jídlo lépe stravitelné a nenadýmalo vás.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou