Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové srdce na slanině s rýží

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 104 minut

Vepřové srdce na slanině s rýží - postup přípravy

V případě, že nemáte nápad na chutný oběd, inspirujte se výborným vepřovým srdcem na slanině podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jednoduchý postup zvládnou i ti, kteří se s vařečkou teprve seznamují.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rýži vařte v osolené vodě po dobu 20 minut. Mezitím očistěte vepřová srdce a maso nakrájejte na kostky. Nadrobno nakrájejte také oloupanou cibuli a slaninu. Vše smažte na rozpáleném oleji po dobu 4 minut.

2. KROK

Maso ochuťte kmínem, pepřem a gulášovým kořením a přidejte ho do hrnce k cibuli a slanině. Do hrnce nalijte asi 200 ml horké vody, hrnec přikryjte pokličkou a směs duste 90 minut.

Tip: Aby se maso nepřipalovalo ke dnu hrnce, občas jej promíchejte.

3. KROK

Poté přidejte k masu kostku bujónu a pokrm zahustěte moukou, kterou jste smíchali se studenou vodou. 

Poznámka: Poměr mouky a vody je na vás. Záleží na tom, jak moc chcete vepřové srdce na slanině zahustit. 

4. KROK

Maso znovu přikryjte pokličkou a vařte dalších 10 minut. Jídlo podávejte s uvařenou rýží ozdobenou nakrájeným pórkem.

Poznámka: Provaření mouky je nutné proto, aby bylo jídlo lépe stravitelné a nenadýmalo vás.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů