Větrníčky plněné tvarohovým krémem - postup přípravy
Tento lehoučký dezert je velmi chutnou sladkou jednohubkou, která ozdobí každou oslavu. Výborné větrníčky s velmi lehkým korpusem naplněné příjemným sladkým tvarohovým krémem si určitě zamilujete.
Ingredience pro:
1 porce
Ingredience
- Dejte 100 g másla do hrnce a přidejte vodu.
- Přiveďte k varu a osolte.
- Za stálého míchání přidávejte postupně mouku.
- Jakmile začne těsto houstnout, odstavte jej ze sporáku.
- Vmíchejte postupně všechna vejce – vejce nevmíchávejte najednou, každé je potřeba důkladně rozmíchat.
- Míchejte, dokud není těsto zcela homogenní.
- Připravte si plech vyložený pečícím papírem.
- Těsto dejte do zdobícího cukrářského sáčku s širokou zdobící trubičkou.
- Připravené kroužky vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 30 minut (dokud na povrchu nezezlátnou).
- Poté troubu trochu pootevřete a pečte ještě chvíli, aby trochu zaschnuly.
- Po upečení vyjměte větrníčky z trouby a nechte zchladnout.
- Nyní připravíte krém – nejdříve smíchejte zbylé máslo s moučkových cukrem.
- Ke hmotě postupně přidávejte kondenzované mléko a důkladně vyšlehejte (ideálně ručním šlehačem).
- Přidejte po kouscích tvaroh.
- Opět vyšlehejte, dokud nezískáte homogenní hmotu.
- Jakmile je krém připravený, můžete větrníčky začít plnit.
- Každý větrníček rozkrojte napůl a k plnění si připravte spodní poloviny.
- Krémem naplňte cukrářský sáček s širokou trubičkou.
- Spodní polovinu větrníčků naplňte krémem a poté překryjte horní polovinou.
- Nakonec můžete posypat moučkovým cukrem.