Vláčná jablečná bábovka - postup přípravy
Zkuste upéct netradiční bábovku s jablky podle receptu od paní Andy Březinové. Bábovka je díky jablkům neuvěřitelně vláčná a nadýchaná.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte rozpuštěné máslo s cukrem, mlékem, moukou, práškem do pečiva a kakaem. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte je do těsta. Dle vaší chuti do něj můžete přidat také mandle.
Těsto vylijte do důkladně vymazané a vysypané formy na bábovku a pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 40 minut. Zdali je dostatečně propečená, zkontrolujte špejlí.
Bábovku vytáhněte z trouby a nechte ji vychladnout. Na závěr ji můžete polít čokoládovou polevou a ozdobit mandlemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.