Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný banánový chlebíček

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vláčný banánový chlebíček - postup přípravy

Banánový chlebíček podle receptu od paní Dagmar Kazdové je mnohem zdravější a také chutnější alternativou obyčejného sladkého pečiva. Budou ho milovat jak děti, tak dospělí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Hranatou chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180°C a ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny.

2. KROK

V druhé větší míse rozmačkejte banány vidličkou a poté je rovněž vidličkou prošlehejte se zbylými surovinami. Obsah obou mís důkladně smíchejte.

3. KROK

Hotové těsto stěrkou rovnoměrně přemístěte do formy a vložte ji do již předehřáté trouby na zhruba dvacet minut. Hotový chlebíček má krásnou zlatohnědou barvu, propečení můžete vyzkoušet testem špejlí. Je důležité nepéct ho příliš dlouho, abyste zabránili jeho vysušení.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů