Vláčný banánový chlebíček - postup přípravy
Banánový chlebíček podle receptu od paní Dagmar Kazdové je mnohem zdravější a také chutnější alternativou obyčejného sladkého pečiva. Budou ho milovat jak děti, tak dospělí.
Ingredience
Hranatou chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180°C a ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny.
V druhé větší míse rozmačkejte banány vidličkou a poté je rovněž vidličkou prošlehejte se zbylými surovinami. Obsah obou mís důkladně smíchejte.
Hotové těsto stěrkou rovnoměrně přemístěte do formy a vložte ji do již předehřáté trouby na zhruba dvacet minut. Hotový chlebíček má krásnou zlatohnědou barvu, propečení můžete vyzkoušet testem špejlí. Je důležité nepéct ho příliš dlouho, abyste zabránili jeho vysušení.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.