Voňavá a velmi chutná domácí šunka pro milovníky masa - postup přípravy
Milujete kvalitní šunku? Připravte si ji doma a vychutnáte si jí mnohem více. Proces přípravy domácí šunky je sice dlouhý, ale výsledek za tuto námahu rozhodně stojí. Šunka je neuvěřitelně jemná, chutná a nádherně voní. Jedná se o mnohem lepší a přirozenější produkt než šunka z obchodu. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že se úsilí vyplatí.
Ingredience
Maso nejdříve nakrájejte na nudličky silné asi 1 cm.
Maso vložte do hluboké mísy a přidejte nasekaný česnek, sůl a směs koření.
Důkladně promíchejte, aby se ochutil každý kousek masa. Misku zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice. Nechte maso takto naložené po dobu 12-24 hodin. Maso vyndejte z lednice a část dejte do mlýnku na maso nebo mixéru.
Nakrájené maso a mleté maso důkladně promíchejte.
Masovou směs rozdělte na čtyři stejné části a vytvarujte je do oválu.
Každý kus zvlášť zabalte do alobalu a dávejte pozor, aby mezi fólií a masem nezůstal žádný volný prostor a nezůstal tam žádný vzduch. Konce fólie dobře stočte a svažte nití.
Takto připravenou šunku dejte na 24 hodin do chladu. Poté pečte v předehřáté troubě na 80°C po dobu 2 hodin.
Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a dejte na několik hodin do lednice. Poté můžete podávat.
Dobrou chuť!