Vrstvený salámový salát s vejci a zeleninou - postup přípravy
Pokud se k vám blíží nečekaná návštěva a vy nevíte, co jí nabídnout, připravte rychlý vrstvený salámový salát. Je lehký, rychlý a má velmi osvěžující a zajímavou chuť.
Ingredience
Salám nakrájejte na kostičky, které pokryjte majonézou. Nadrobno nakrájejte jarní cibulku, kterou posypte salám.
Jarní cibulku pokryjte nastrouhaným tvrdým sýrem, který pokryjte další vrstvou majonézy. Nyní nakrájejte salátovou okurku, z které vytvořte další vrstvu salátu a pokryjte ji další majonézou.
Pokračujte s vrstvou nastrouhaných vařených vajec, která posolte, posypte pepřem a pokryjte majonézou. Poslední vrstvu salátu vytvořte z nastrouhaných ředkviček, které ozdobte trochou kopru.
Tip: Vejce vařte 10 minut. Vrstvený salámový salát můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě ho vložte aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные советы
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.