Vrstvený velikonoční salát s vejci a zeleninou - postup přípravy
Pokud budete mít o Velikonocích nadbytek vajec natvrdo, můžete je zkombinovat se zeleninou a připravit z nich vynikající vrstvený salát. Servírovaný ve skleněné míse zároveň ozdobí váš sváteční stůl.
Na salát
Na dresink
Uvařte vejce natvrdo a po vychladnutí je oloupejte. Mrkev očistěte, uvařte a nakrájejte na kostičky, stejně tak nakrájejte nakládané okurky a poté 3 vejce na kolečka, zbylá rozkrájejte na kostičky. Nasekejte nadrobno pažitku a jarní cibulku.
Strouhaný křen dejte do misky, přidejte smetanu, majonézu, citronovou šťávu, dle chuti vše opepřete a dobře promíchejte.
Na dno skleněné mísy nasypejte okurky. Pak po stranách podél stěn rozložte v řadě kolečka vajec. Na okurky nalijte třetinu dresingu a dejte vrstvu mrkve. Obložte mísu řadou koleček z vajec a poté na mrkve nasypejte sterilovaný hrášek. Smíchejte zbytek dresingu s vejci a dejte je na hrášek. Pak na ně dejte kukuřici a a vše završte vrstvou nasekané pažitky a jarní cibulky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.