Výjimečná marináda na kuře a další maso, kterou si vychutná každý - postup přípravy
Máte-li rádi pečené kuře (případně jiné maso), vyzkoušejte tuto úžasnou marinádu. Použít ji můžete i na jiné druhy masa, ale doporučujeme ji vyzkoušet hlavně s kuřecím, protože s ním je nejlepší!
Ingredience
Kuřecí stehna nebo jiné části kuřete, které jste si vybrali na přípravu, omyjte a osušte. Na každém kousku udělejte dva příčné řezy hluboké až na kost. Veškeré maso následně vložte do hluboké mísy. Ať zvolíte jakékoli maso, musíte ho důkladně omýt, očistit a udělat zářezy, díky kterým se chuť dostane přímo do masa.
Nyní můžete přidat sůl a černý mletý pepř podle chuti, papriku, sójovou omáčku, med, rafinovaný slunečnicový olej, sezamový olej a prolisované stroužky česneku. Vše důkladně promíchejte rukama, aby se koření i oleje dostali na všechny kousky masa. Takto připravené maso nechte marinovat minimálně 30 minut. Ideální je pochopitelně delší čas, ale pokud spěcháte, postačí i půl hodiny.
Nyní si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem. Vyložte na něj všechny kousky masa obalené v marinádě. Maso pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu asi 30 minut, dokud nebudou téměř hotové. Poté je vyndejte z trouby a mašlovačkou potřete všechny kousky masa marinádou, která vám zbyla v míse.
Nyní si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem. Vyložte na něj všechny kousky masa obalené v marinádě. Maso pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu asi 30 minut, dokud nebudou téměř hotové. Poté je vyndejte z trouby a mašlovačkou potřete všechny kousky masa marinádou, která vám zbyla v míse.