Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Žampiony s česnekem a petrželkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Žampiony s česnekem a petrželkou - postup přípravy

Žampiony s česnekem mají výraznou chuť a jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Skvěle se hodí jako samostatný pokrm, ale také do salátů nebo jako příloha k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Žampiony očistěte a vcelku je vložte do pánve s olejem a rozpuštěným máslem, kde je smažte 3–5 minut, do hněda. 

Poznámka: Díky přidanému oleji se nebude máslo připalovat.

2. KROK

Po této době houby ochuťte solí a pepřem a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Zatím nasekejte petrželku a nakrájejte česnek – obě ingredience přidejte k houbám. Pokračujte ve smažení další minutu. 

Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.

3. KROK

Žampiony s česnekem můžete použít k přípravě salátů nebo jako doplněk k masovým pokrmům. Můžete je servírovat také jako samostatné jídlo, které se hodí k lehkému obědu nebo večeři. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: KAZAN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů