Žampiony s česnekem a petrželkou - postup přípravy
Žampiony s česnekem mají výraznou chuť a jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Skvěle se hodí jako samostatný pokrm, ale také do salátů nebo jako příloha k masu.
Ingredience
Žampiony očistěte a vcelku je vložte do pánve s olejem a rozpuštěným máslem, kde je smažte 3–5 minut, do hněda.
Poznámka: Díky přidanému oleji se nebude máslo připalovat.
Po této době houby ochuťte solí a pepřem a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Zatím nasekejte petrželku a nakrájejte česnek – obě ingredience přidejte k houbám. Pokračujte ve smažení další minutu.
Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.
Žampiony s česnekem můžete použít k přípravě salátů nebo jako doplněk k masovým pokrmům. Můžete je servírovat také jako samostatné jídlo, které se hodí k lehkému obědu nebo večeři.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: KAZAN