Zapečená dýně se smetanou, sušenými švestkami a rozinkami - postup přípravy
Pokud pátráte po jednoduchém receptu na rychlý oběd nebo večeři, vyzkoušejte postup na zapečenou dýni se sušenými švestkami a rozinkami, která se díky přidané smetaně doslova rozplývá na jazyku.
Ingredience
Do jedné misky vložte sultánky a do druhé sušené švestky. Obě misky zalijte vroucí vodou a nechte odstát. Nyní oloupejte dýni a nakrájejte ji na plátky. Dýni vložte do hrnce a zalijte vodou, přiveďte ji k varu a vařte přibližně 10 minut, dokud dýně nezměkne.
Sušené švestky nakrájejte do kostičky a vložte je do máslem vymazané zapékací mísy. Uvařenou dýni sceďte a rovnoměrně ji rozprostřete na švestky. Dýni následně posypte rozinkami.
V misce vyšlehejte vejce, přidejte do něj smetanu, sůl a cukr a vše dobře promíchejte. Touto směsí polijte dýni v zapékací míse po celém jejím povrchu.
Tip: Nemáte-li po ruce smetanu, můžete ji nahradit mlékem.
Takto připravenou dýni vložte do předehřáté trouby a pečte na 200 °C po dobu 30 minut. Zapečenou dýni se sušenými švestkami můžete podávat ihned po upečení.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья