Zapečená kuřecí prsa s bramborami, smetanou a kari - postup přípravy
Velmi skvělý zapečený pokrm z jednoho pekáčku můžete připravit z brambor a kuřecích prsou. Vše se zalévá ochucenou smetanovou směsí, která jim dodá maximum chuti.
Ingredience
Zapékací formu nebo pekáček vymažte olivovým olejem, nakrájejte cibuli na půlkolečka a dejte je do formy. Poté nakrájejte brambory na kolečka a dejte je na cibuli, podle chuti je osolte a opepřete. Nakrájejte prsa na kostky, osolte a opepřete je a rovnoměrně rozprostřete na brambory.
Rozšlehejte vejce, přidejte smetanu a prošlehejte je spolu s solí, pepřem, kari a provensálskými bylinkami. Poté touto směsí zalijte obsah formy. Přikryjte ji pečicím papírem a alobalem, vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte vše asi 30 minut.
Nastrouhejte mozzarellu a nakrájejte rajče na kolečka. Poté sýr nasypejte na pokrm, položte na něj plátky rajčat, vše zlehka zakapejte olivovým olejem a posypejte provensálskými bylinkami dle chuti. Dejte formu na dalších 10 minut zpět do trouby, aby se sýr rozpustil. Poté můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem