Zapečená kuřecí prsíčka s bramborem, houbami a sýrem - postup přípravy
Kuřecí prsíčka. Jak fádní, ale i originální mohou být, jestliže se upraví zvláštním způsobem, a to i s běžně dostupnými přísadami. Na dobrotu, kterou vám dnes představíme, nepotřebujete žádné zvláštní ingredience ani kuchařské schopnosti. Stačí ovládat schopnost krájení nožem a všechno ostatní už jde samo.
Ingredience
Kuřecí prsíčko příčně nakrájejte na tenčí plátky. Rozložte je vedle sebe na velké prkénko, zakryjte maso přilnavou potravinářskou fólií a paličkou je jemně rozklepejte. Pak maso vložte do hluboké misky, podle chuti osolte, opepřete čerstvě mletým černým pepřem a posypejte sladkou červenou paprikou. Zakápněte rostlinným olejem, rukou maso promíchejte a odložte ho stranou marinovat.
Nakrájejte očištěnou cibuli na proužky. Brambory oloupejte a rozkrájejte je na menší kostky. Do pekáčku nalijte trochu rostlinného oleje, rozetřete ho po celém povrchu a vsypte na něj cibulku. Pokrájené brambory v hluboké misce promíchejte se solí, pepřem, červenou paprikou a dvěma lžícemi oleje a pak je přisypejte do pekáčku na cibuli.
Maso poklaďte těsně vedle sebe na vrstvu brambor. Nakrájejte žampiony na menší kostky a nasypejte je na maso v pekáčku. Osolte, opepřete a zakryjte pekáček namočeným a zmuchlaným pečicím papírem a hliníkovou fólií. Vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
Připravte si zálivku ze sýra strouhaného najemno, který smíchejte s rajčaty pokrájenými na malé kostičky. Vyklepněte ke směsi vajíčko a přidejte dvě polévkové lžíce majonézy nebo jogurtu. Vše důkladně promíchejte a po 25 minutách pečení směsí pokryjte houbovou vrstvu v pekáčku. Vraťte zpátky do trouby zapéct na 10 minut při 180 °C a po dopečení posypejte nasekaným koprem.