Zapečené brambory s kuřecím masem - postup přípravy
Zapečené brambory s kuřecím masem jsou výživné, lehké a připravíte je rychle a za pár korun. Pokrm můžete podávat jako hlavní chod i lehkou svačinku během dne.
Základ
Zálivka
Zdobení
Cibuli nakrájejte na proužky a smažte ji na rozpáleném oleji, pod pokličkou, 3–4 minuty. Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky, které přidejte k cibuli.
Tip: Pokrm připravujte v pánvi, která je vhodná k pečení v troubě.
Směs osolte, opepřete, důkladně zamíchejte a pokračujte ve smažení další 4 minuty.
Poznámka: Po této době brambory s cibulí polijte trochou olivového oleje a směs odstavte z tepla.
Zatím nakrájejte kuřecí prsa na větší kousky, ochuťte je solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Masem pokryjte brambory v pánvi a připravte zálivku.
Vejce vyšlehejte a vmíchejte do nich smetanu, kari, italské bylinky a sůl. Zálivkou polijte pokrm v pánvi, přikryjte ho alobalem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40–45 minut.
Omyté rajče nakrájejte na plátky a tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Zapečené brambory s kuřecím masem posypte nastrouhaným sýrem, pokryjte plátky rajčat a pokračujte v pečení, při 180 °C, po dobu 10–15 minut.
Poznámka: Každý plátek rajčete posypte trochou soli.
Pokrm servírujte horký a nakrájený na kousky. Skvěle ale chutná také zastudena.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesundes Essen von Nata