Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s masem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečené brambory s masem - postup přípravy

Dnes bychom vám rádi představili jeden z méně obvyklých receptů na zapečené brambory ve francouzském stylu, které se ale od toho klasického liší jak způsobem přípravy, tak i druhem použitého masa. To si ostatně můžete přizpůsobit podle vlastní chuti a v případě potřeby jej zaměnit za některé z dražších a jemnějších mas, případně k nim přidat různé druhy zeleniny nebo třeba houby. Výsledek bude vždy perfektní.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Zapněte si troubu předehřát na 190 stupňů Celsia. Příprava je totiž velmi rychlá a museli byste jinak zbytečně čekat.




Cibuli oloupejte, očistěte a překrojte na poloviny. Ty pak nakrájejte na tenké půlměsíčité plátky. Brambory omyjte a zbavte je slupky. Poté je nakrájejte na tenké plátky.

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na středně velké kostky. Osolte ho a opepřete, přidejte drcený koriandr a sušený česnek a dobře promíchejte. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle, vložte ho do misky, přidejte k němu majonézu a obě suroviny promíchejte.


Plech na pečení vymažte rostlinným olejem. Vyskládejte do plechu polovinu připravených brambor do rovnoměrné vrstvy a posypejte je mletým černým pepřem. Na brambory rozprostřete polovinu masa a na něj vyskládejte vrstvu nakrájené cibule. Na tu pak přijde sýr smíchaný s majonézou.

Pak přidejte druhou polovinu brambor, opět pepř, maso, cibuli a majonézový sýr. Takto připravený pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 60 minut. Pokud chcete, můžete je asi 10 minut před dopečením vytáhnout z trouby a zasypat povrch brambor strouhaným sýrem a nechat dopéct, dokud se sýr nerozteče a nevytvoří zlatavou krustu.

Podávejte hned za čerstva posypané nasekanými bylinkami podle vlastní volby.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů