Zapečené brambory s masem - postup přípravy
Dnes bychom vám rádi představili jeden z méně obvyklých receptů na zapečené brambory ve francouzském stylu, které se ale od toho klasického liší jak způsobem přípravy, tak i druhem použitého masa. To si ostatně můžete přizpůsobit podle vlastní chuti a v případě potřeby jej zaměnit za některé z dražších a jemnějších mas, případně k nim přidat různé druhy zeleniny nebo třeba houby. Výsledek bude vždy perfektní.
Ingredience
Návod na přípravu:
Zapněte si troubu předehřát na 190 stupňů Celsia. Příprava je totiž velmi rychlá a museli byste jinak zbytečně čekat.
Cibuli oloupejte, očistěte a překrojte na poloviny. Ty pak nakrájejte na tenké půlměsíčité plátky. Brambory omyjte a zbavte je slupky. Poté je nakrájejte na tenké plátky.
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na středně velké kostky. Osolte ho a opepřete, přidejte drcený koriandr a sušený česnek a dobře promíchejte. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle, vložte ho do misky, přidejte k němu majonézu a obě suroviny promíchejte.
Plech na pečení vymažte rostlinným olejem. Vyskládejte do plechu polovinu připravených brambor do rovnoměrné vrstvy a posypejte je mletým černým pepřem. Na brambory rozprostřete polovinu masa a na něj vyskládejte vrstvu nakrájené cibule. Na tu pak přijde sýr smíchaný s majonézou.
Pak přidejte druhou polovinu brambor, opět pepř, maso, cibuli a majonézový sýr. Takto připravený pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 60 minut. Pokud chcete, můžete je asi 10 minut před dopečením vytáhnout z trouby a zasypat povrch brambor strouhaným sýrem a nechat dopéct, dokud se sýr nerozteče a nevytvoří zlatavou krustu.
Podávejte hned za čerstva posypané nasekanými bylinkami podle vlastní volby.
Dobrou chuť.