Zapečené brambory s masem, jogurtem a sýrem z jednoho pekáčku - postup přípravy
Večeře za 20 minut? To není sen, ale realita všech dobrot připravovaných v troubě a v jednom pekáčku. Doba strávená pečením se nepočítá, protože trouba pracuje sama a bez vašeho přispění. Stačí jen navrstvit do pekáče ty správné suroviny a za půl hodiny už můžete mlsat. Poradíme vám další z těchto jednoduchých receptů, tentokrát s plátky vepřového masa, jogurtem a sýrem.
Ingredience
Maso nakrájejte na plátky jako na řízky, zakryjte je potravinářskou fólií a paličkou z obou stran rozklepejte. Každý plátek po obou stranách posypejte solí a pepřem.
Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy. Posypejte je trochou soli, zamíchejte a nechte stát asi 10 až 15 minut, než pustí šťávu. Tu z nich přes cedník důkladně vymačkejte (případně si pomozte i čistou bavlněnou utěrkou).
Troubu zapněte na 180 °C, aby se předehřála a zapékací misku nebo pekáček vymažte rostlinným olejem. Strouhané brambory pak rovnoměrně rozprostřete po celém dně.
Oloupejte cibuli, překrojte ji na poloviny a ty pokrájejte na nudličky. Ty pak rozprostřete na brambory a lehce je do nich zatlačte. Cibuli pak poklaďte rozklepanými a okořeněnými plátky masa.
Do hluboké misky nastrouhejte na hrubém struhadle tvrdý sýr, přidejte lžíci hořčice, dvě lžíce majonézy a bílý jogurt a dobře promíchejte.
Výslednou směs pak rozetřete po celém povrchu masových plátků v misce. Zakryjte pečicím papírem a alobalem a vložte do vyhřáté trouby péct po dobu kolem 20 minut.
Poté sejměte z pekáčku alobal a papír a vraťte zpátky do trouby dopéct při stejné teplotě dalších 20 minut.
Pokrm začerstva servírujte na talíř doplněný o čerstvou zeleninu či zeleninový salát.
Dobrou chuť.