Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty - postup přípravy
Velmi zajímavým způsobem jde připravit mleté maso s bramborami a sýrem v dortové formě. Výsledek vypadá jako slaný koláč, lze ho ale konzumovat jako hlavní chod i jako neotřelé pohoštění.
Ingredience
Nakrájejte cibuli na kostičky. Rozpalte pánev s troškou oleje a dejte na ni na 3 minuty smažit cibuli.
Pak přidejte na kusy nakrájená cherry rajčata, lžičku soli a sladké papriky a vše zarestujte. Nakonec na pánev dejte mleté maso a smažte vše asi 10 minut, dokud nebude směs dobře propečená.
Brambory nakrájejte na menší kusy. Na druhé pánvi rozpalte trochu oleje, přidejte brambory a smažte je, dokud nebudou do zlatova. Nakonec je osolte lžičkou soli.
V misce rozšlehejte vejce a osolte je. Přidejte na jemno nasekanou jarní cibulku nebo pažitku a promíchejte. Sýr si nakrájejte na silnější plátky.
Vyložte dortovou formu pečicím papírem. Dejte na její dno polovinu brambor a zalijte je asi třetinou vajec. Rozložte na ně masovou směs a na ni sýr. Na ten poté dejte zbytek brambor a zalijte je zbytkem vajec.
Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte brambory zhruba 25 až 30 minut. Ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.