Zapečené květákové steaky se žampiony - postup přípravy
Zapečené květákové steaky jsou bezmasý pokrm, který připravíte snadno a rychle. Můžete je servírovat ke svačině i jako lehké hlavní jídlo, vhodné i pro dietáře.
Základ
Náplň
Na posypání
Květák omyjte, zbavte jej listů a tvrdého košťálu a nakrájejte ho na plátky o šířce 1,5 cm. Na pánvi rozpusťte máslo a pláty květáků do ní vložte. Ochuťte je solí, pepřem a smažte je z každé strany 2–3 minuty, dohněda.
Poznámka: Po usmažení květáky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Nyní oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli, kterou smažte na oleji 2–3 minuty. Zatímco se cibule smaží, omyjte a na plátky nakrájejte žampiony, které k cibuli vmíchejte.
Ingredience ochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem, sušenkou petrželkou, vše zamíchejte a smažte přibližně 4 minuty, dokud se šťáva neodpaří. Poté do směsi přidejte zakysanou smetanu s vodou a směs vařte další 1 minutu.
Náplní pokryjte osmažené plátky květáku a celou ji posypte najemno nastrouhaným sýrem.
Poznámka: Květáky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut, dozlatova. Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby.
Tip: Zapečené květákové steaky podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou. Pokrm můžete servírovat jako svačinku nebo lehké bezmasé hlavní jídlo.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné